esihenkilön työkalupakki - varmista esihenkilön jaksaminen ja osaaminen arjen kiireessä.

Esihenkilön työkalupakki on oikeastaan organisaation tärkein työkalupakki. Esihenkilöt ovat monessa organisaatiossa avainasemassa niin strategian toteuttajina kuin kulttuurin luojina. Esihenkilöt aikaansaavat onnistuneella työllään henkilöstön ja asiakkaiden hyvinvoinnin.

Jotta esihenkilötyössä ja johtamisessa voi onnistua parhaalla mahdollisella tavalla, täytyy ensin osata johtaa itseään. Tässä valmennuspäivässä varmistetaan, että esihenkilön työkalupakissa on ainakin kriittisimmät työkalut työssä onnistumiseen. Lähetä itsesi tai joukkosi varmistamaan onnistunut esihenkilötyö arjessa. Päivässä ei ihmeitä tehdä, mutta sen sijaan voidaan käynnistää aito suunnan muutos!

HUOM! ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ ON TÄYNNÄ. ILMOITTAUDU ALTA JONOON.

HUOM! ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI
-VALMENNUSPÄIVÄ ON TÄYNNÄ. ILMOITTAUDU ALTA JONOON.

ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ

esihenkilön työkalupakki kaipaa aika-ajoin virittämistä. Paraskin taituri kaipaa välillä oman työnjälkensä arvioimista ja kehittämistä.

johda itseäsi, johda tiimiäsi.

Esihenkilötyö, kuten muukin työelämä, on murroksessa ja uusia työelämän taitoja kaivataan kipeästi organisaatioihin. Esihenkilön rooli on ehkä kriittisin koko organisaatiossa. Hänen tehtävänsä on ymmärtää sekä laadittu strategia ja näkemys tulevaisuudesta että tuoda se konkreettisesti niin omalle kuin tiiminsä työpöydälle tavoitteina ja priorisoitavina tehtävinä, jotta tavoitteet saavutetaan. Yritystoiminnan kokonaiskuvan ja oman tiimin roolin hahmottaminen sen osana on olennaista. 

Esihenkilön rooli on olla ihmistuntija ja tukea omia joukkojaan saamaan itsestään ja toisistaan irti tehokas työskentelytapa kunkin tiimiläisen kyvykkyyksiä, vahvuuksia ja mahdollisuuksia ruokkimalla. Esihenkilön täytyy yhtäältä tuntea omat arvonsa, taitonsa ja resilienssinsä. Toisaalta hänen on taidokkaasti puskettava ja motivoitava omaa tiimiään, kuten itseäänkin, parempiin tuloksiin.

Kehittämällä itsensä johtamisen taitoja esihenkilötyössä voi oivaltaa, ettei työtehon kasvattaminen ja paremmat tulokset ole vain venymistä päivästä toiseen. Kyse on kirkkaista tavoitteista, priorisoinnista ja fokusoimisesta oikeiden asioiden tekemiseen sekä konkreettisista ajanhallinnan päivittäisistä rutiineista.

esihenkilön työkalupakki -valmennuspäivän teemat

Kaikki lähtee liikkeelle sinusta. Niin positiivisissa kuin kehitettävissäkin asioissa. Niin joukkosi vastaa kuin heille kommunikoit. Esihenkilötyön kehitys lähtee nykytilan kartoittamisesta. Mitä haluat parantaa ja kehittää sekä mitä taas haluat säilyttää?

Millainen on tiimisi ryhmädynamiikka ja nykytila? Millaisena näkisit parhaan mahdollisen tiimin? Onko tiimisi nuori vai kokenut? Millainen ammatitaito ja -ylpeys tiimistäsi huokuu? Mitä haluaisit tiimisi tavoittavan? Millainen olisi unelmatiimisi? 

Nykypäivän johtamisen trenditermi valmentava johtaminen. Hyvä valmentaja tukee, kannustaa ja haluaa niin yksilön kuin koko joukkueen parasta. Valmentaja ei ole mitään ilman joukkuettaan. Hyvä valmentaja nostaa aina joukkueensa ja sen onnistumiset parrasvaloihin.

Jos tiimi on aidosti itseohjautuva, tiimissä vallitsee usein myös tyytyväisyys ja sitoutuneisuus. Tiimissä uskalletaan rohkeasti ottaa kehitysasioita esille ja nostaa kissa pöydälle. Itseohjautuminen vaatii yksilöiltä vahvoja itsensä johtamisen taitoja, mutta myös tietysti tiimitaitoja. 

Miten esihenkilötyössä voi vaikuttaa? Mitä vaikuttaminen oikeastaan edes on? Olet varmasti huomannut, kuinka palavereissa ja yhteisöissä joku saa aina asiansa helpommin eteenpäin kuin toinen. Miksi näin?

Esihenkilö = esimerkki. Olipa sitten kyse haastavista tilanteista, palautteen antamisesta, kuin luovuuden käyttämisestä tai ajatusten jakamisesta, esihenkilön rohkeus tarttua tilanteisiin, hyödyntää tiimin jäsenten erilaisuutta, olla oikeasti läsnä ja kuunnella palkitaan.

Kaikenlaisia kohtaamisia ja tilanteita voi onneksi harjoitella ennakkoon. Kukaan ei ole syntynyt huippuneuvottelijaksi tai työyhteisön suosikkivaikuttajaksi, vaan sen eteen on tehty töitä. Kaikkien meidän ei tarvitse neuvotella panttivankitilanteissa tai käräjäoikeudessa, mutta yhtäläisyyksiltä näissä tilanteissa arjen tilanteisiimme emme voi välttyä.

Kun esihenkilö luotsaa tiimiään eteenpäin koko organisaation tavoitteita kohti strategiaan peilaten, on olennaista löytää tiimin arkeen pelisäännöt. Ne sitovat tiimin toiminnan osaksi organisaation isompaa kuvaa ja luovat osaltaan merkitystä arjen työlle. 

miksi esihenkilövalmennus?

varmista paikkasi valmennuspäivään

HUOM! ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ ON TÄYNNÄ.

ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ

Laskutus ja peruutus: Valmennus laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Peruuttaminen kuluitta viimeistään 21 vrk ennen tapahtumaa. Viimeistään 14 vrk aiemmin peruuttamisesta hyvitetään 50 % hinnasta ja sen jälkeen hintaa ei hyvitetä. Osallistujavaihdos on mahdollinen ilman kuluja.

ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ

Laskutus ja peruutus: Valmennus laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Peruuttaminen kuluitta viimeistään 21 vrk ennen tapahtumaa. Viimeistään 14 vrk aiemmin peruuttamisesta hyvitetään 50 % hinnasta ja sen jälkeen hintaa ei hyvitetä. Osallistujavaihdos on mahdollinen ilman kuluja.

HUOM! ESIHENKILÖN TYÖKALUPAKKI -VALMENNUSPÄIVÄ ON TÄYNNÄ.

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?