Stylisti Sohvi Nyman hymyilee aurinkoisesti

intohimosta duuni:
Sohvi Nyman on unelmaduunarin perikuva!

Sohvi Nyman on aina ihaillut ihmisiä, jotka ovat ansainneet kunniaa ja menestystä nimenomaan työnsä kautta. Hän on unelmaduunarin perikuva, joka elää lapsuudenunelmaansa todeksi. Sohvi leikki kampaajaa ja puki kavereitaan jo kerhoikäisenä. Myöhemmin haaveissa oli mm. muotitalon johtajuus, julkisuus ja tähteys. Hän on seurannut ihmisiä, jotka ovat tehneet ”jotain niin erikoista, että muut ovat WOW!”

Stylistin ammatista Sohvi kuuli ensimmäisen kerran yläasteella. Hän kiinnostui ammatista heti, luovat aineet olivat myös koulussa hänen vahvimpaa alaansa. ”Rakastin katsoa kauniita kuvia. Tein kaikki mun vaatteet talvitakista lähtien. Äiti oli tehnyt niitä jo, kun mä olin pieni. Seurasin silmä kovana äidin meikatessa ja ommellessa.” Sohvi kulki jo 17-vuotiaana korkkarit jalassa ja omasi vahvan tyylitajun, mistä pienellä paikkakunnalla koulussa kiusattiinkin. ”Mä muutan Lontooseen ja Amerikkaan pukemaan julkkiksii!”

 

Sohvi Nyman on aina ihaillut ihmisiä, jotka ovat ansainneet kunniaa ja menestystä nimenomaan työnsä kautta.Tampereella oli meikki- ja stylistikoulu, jonne Sohvi halusi palavasti. Koulutuksen hinta tai se, että Sohvia kovisteltiin miettimään jokin ihan oikea ammatti ei lannistanut päättäväistä nuorta. Stylistikoulun ikäraja oli 18, joten hän kouluttautui vaatetusalan artesaaniksi, välillä hampaita kiristellen. Ompelusta tuli pakollista ja sitä piti tehdä tietyn muotin mukaan, joka Sohvin mukaan tappoi luovuuden. Koulusta hän kuitenkin oppi paljon, esimerkiksi materiaalioppia ja laatutietoutta.

Päästyään viimein stylistikouluun vuonna 2005: ”Mä olin niin haltioissani ja liekeissä, sinne kouluun mä heräsin joka aamu et jes, kouluun!” Stylistikoulu tarjosi ammattimaisen väylän meikkaamaan ja stailaamaan muotinäytöksiä, kuvaus- ja näytöstyöskentelyä. Sohvi käytti myös omaa aikaansa stylistikoulun vapaaehtoistyössä koulutehtävien ulkopuolelta. Pinni-lehden tultua tekemään artikkelia koulusta, Sohvi kertoi päättäväisesti aikovansa elättää itsensä stylistinä.

 

 

Sohvi Nyman on uskonut vakaasti alusta asti, että stylisti on vakavasti otettava ammatti.

Sohvi Nyman on ehtinyt saavuttaa urallaan paljon: Hän on palkittu Ylen muotiviikoilla 2012 parhaana stylistinä, vaikuttanut paljon eri medioissa tyyliasiantuntijana, stailannut mm. Suomen Super Nannyn 1-2 kauden. Sohvi on voinut ylpeänä fiilistellä töitään nähdessään isoja mainoskuvia bussipysäkeillä. Hän on tehnyt lukuisia koulutus- ja esiintymiskeikkoja, mm. Noshille ja Stockmannille. Kaikki nämä ovat toteutuneita pikkutytön unelmia. Yksi monista uran kohokohdista oli myös vierailla Puoli seitsemän -ohjelman haastateltavana livelähetyksessä keväällä 2021.

Sohvi Nymanista tuli myös kirjailija. Hänen esikoiskirjansa, Olet ihana! Tyylikirja, on tehty yhteistyössä Roosa Blomin kanssa. Kirjan synnyttäminen vahvistaa Sohvin mukaan omaa ammatti-identiteettiä asiantuntijana. Olet ihana – Uskalla rakasta itseäsi -kirja on jo julkaistu ja Olet ihana työkirja julkaistaan 2022. Niissä mietitään, miten ihana itse on, miten löytää oma ihanuutensa ja voimansa. Liian nätti masentuneeksi -kirja julkaistaan kevään 2022 aikana, sen Sohvi kirjoittaa yhdessä Mira Juntusen kanssa. Sohville se, että kustantaja uskoo häneen, on osaltaan viimein tunnustusta siitä, mihin Sohvi on uskonut vakaasti alusta asti – että stylisti on vakavasti otettava ammatti.

Sohvi Nyman töissä

 

Kuva: Salla Smeds

 

Sohvi Nyman toteuttaa unelmiaan

Sohvi on monitaituri! Hänellä on parhaillaan käynnissä start up -projektina virtuaalistylisti, joka helpottaa verkkoshoppailua. Sohvi Nyman kuvaa itseään leikkisästi suuruuden hulluksi: ”Miten mä voisin tehdä tän isommin, miten mä voisin saavuttaa enemmän?” Sohvi on skaalannut osaamisensa ja kouluttaa nyt tekoälyä mm. etsimään parhaat vaatteet käyttäjällä. Optimistinen arvio on, että virtuaalistylisti julkaistaan vielä 2021 aikana. Tänä vuonna päivän valon näkee myös Ihastu itseesi -verkkovalmennus.

Sohvi Nyman kertoo kasvaneensa henkisesti viime vuosina. Siitä syntyi uusi itsehoito-opaskirjakin ja ihanuuvalmennus. Näiden myötä hän opiskeli Valmentamossa Life coachiksi sekä käy Jaana Hautalan NLP-opinnoissa. Sohvi nousee lavalle mm. itsensä kehittämisen tapahtuma Täysii-seminaarin puhujaksi. Hän on huomannut olevansa nyt valmis siihen, sillä hänellä on enemmän sanottavaa ja työkaluja, hetki on oikea.

Yksi iso haave ja unelma on vielä toteuttamatta, oma TV-ohjelma. ”Mä rakastan esiintyä, se on mun intohimo.” Sohvi on kontaktoinut tuotantoyhtiöitä aktiivisesti toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa. Muita kunnianhimoisia haaveita olisi päästä kansainväliseen muotikouluun Lontooseen vierailevaksi opettajaksi, mutta se vaatii vielä kielitaidon hiomista. Sohvilla on unelmalleen myös varasuunnitelma: jos hän ei Suomessa onnistu saamaan omaa ohjelmaa, hän aikoo suunnata Britteihin tai Amerikkaan. Nälkä kasvaa syödessä, sillä Sohvi aikoo olla alallaan myös kansainvälinen julkisuuden henkilö, kirjailija, ihanuusvalmentaja ja stylisti ratkomassa ihmisten haasteita kansainvälisesti.

 

Sohvin vinkit intohimoduunariksi aikovalle

Sohvilla on konkreettinen keino pitää fokus unelmiensa toteuttamisessa, vaikka tekeekin koko ajan paljon: ”Mä käytän tosi paljon aikaa unelmointiin ihan viikoittain, se pitää fokuksen.” Sohvi pohtii tarkkaan, viekö asioiden tekeminen häntä kohti unelmiaan, mitä annettavaa asialla hänelle on. Tärkeintä oman intohimoduuninsa tavoittelijalle Sohvin mukaan on: ”Usko rohkeasti omaan itseesi ja omaan tekemiseesi, äläkä lannistu dissaajista.” Sohvi kehottaa hakeutumaan innostavien ihmisten pariin, joilla on samanlaiset unelmat ja intohimot.

Sohvin poika on 12-vuotias ja hänen kauttaan Sohvi on oppinut nykynuorista. Hänen poikansa on jo nyt alkanut suunnitelmallisesti tekemään töitä, jotta voi tehdä isona musiikkia, perustaa tyyliblogin, hankkia Adidaksen vaatesponsoriksi tekemällä mm. YouTube-videoita. Nuorilla nykyään on aivan erilainen asenne, jota Sohvi ruokkii. Sohvi hehkuttaa maailman olevan mahdollisuuksia täynnä: ”Herranjestas mitkä mahdollisuudet, vaikka keski-ikäiselle uranvaihtajallekin!” Sohvin painokas ohje on, että kun löydät intohimosi, älä takerru siihen, miten sen toteutat. Teet oman juttusi ja brändäät itsesi: ”Raha ja ihmiset löytävät luoksesi, se vaan on fakta”.

”Usko rohkeasti omaan itseesi ja omaan tekemiseesi, äläkä lannistu dissaajista."

 

Voit tutustua Sohviin lisää hänen sivuillaan sekä instagramissa.

Lue myös muut unelmaduunarien tarinat tästä.

Blogin pääkuva Helsingin aikuisopisto

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?