puheenvuorot - oivalluksia ja potkua organisaatioon itsensä johtamisen teemoilla.
Puheenvuoro tilaisuuteen? Inspiroiva ja oivalluttava puhuja nostattamaan tilaisuutesi tunnelmaa? Kaipaatko puheenvuoroa kokoukseen, tiimipäivään tai henkilöstöpäivään? Puheenvuoromme herättelevät henkilöstöä itsensä johtamisen erilaisilla teemoilla.
Puheenvuoro innostaa, kyseenalaistaa, oivalluttaa ja ehkä vähän provosoikin. Parasta on, kun kuulija saa puheenvuoron saattelemana potkun lähteä kehittämään itseään. Puhujina myös haastamme yleisöä. Tuomme valmennuksellista otetta sillä, että puheenvuoro on vuorovaikutteinen. Organisaatiossasi on viisaus - me autamme sen esiin!

puheenvuorot oivalluttavat ja antavat uusia ideoita sekä iloa bisnekseen.
Me olemme puhujina rentoja, iloisia ja oikeastaan ihan tavallisia ihmisiä. Meillä on pitkä kokemus liiketoimintojen johtamisesta ja myynnin erilaisista tehtävistä. Bisnestausta näkyy ja kuuluu puheessamme, unohtamatta kuitenkaan mottoamme: Iloa bisnekseen! Ilman iloa ei synny briljantteja oivalluksia, uusia ideoita tai menestyneitä organisaatioita.
Mihin voin vaikuttaa? Mikä merkitys asenteellani on? Miten voin johtaa kiireen tunnetta? Ovatko arvoni ajan tasalla ja vahvuuteni varmasti käytössä? Miten kirkastan tavoitteeni? Miten selviydyn muutoksesta arjen turbulenssissa? Miten valjastan resilienssini ja kasvatan suorituskykyäni muutoksessa?
Puheenvuorojen aihe suunnitellaan aina yhdessä. Suosituimpia aiheita ovat tehokeinoja ajanhallintaan ja täydellisen työviikon suunnittelu, resilienssi - keinoja muutoksen johtamiseen, arjen turbulenssiin sekä kirkkaan tavoitteen ja selkeän suunnan löytämiseen. Puheenvuoroissa käymme myös säännöllisesti epämukavuusalueella, boksin ulkopuolella. Maailma muuttuu halusimme tai emme.
ESIMERKKIAIHEITA
- Tehokeinoja ajanhallintaan & täydellinen työviikko
- Keinoja muutoksen johtamiseen & arjen turbulenssiin
- Resilienssin valjastaminen
- Kirkas tavoite & selkeä suunta
- Maailma muuttuu. Onks mun pakko?
- Boksin ulkopuolella. Epämukavuusalueella.
Jarno Tuimala, toimitusjohtaja, Kiinteistöalan koulutuskeskus Oy
- sinäkin voit kehittyä!"
Otto Oksanen, Senior Vice President, SOK Kiinteistöässä
Mona-Lisa Näreaho, puheenjohtaja, Helsingin Toimihenkilöt Pro ry - Ammattiliitto Pro

esimerkkejä puheenvuoroista.
Olemme pitäneet puheenvuoroja esimerkiksi osana henkilöstöpäivää. Koko henkilöstö saa puheenvuoron kautta virkistystä työarkeen, kokee inspiroitumista ja ahaa-elämyksiä konkreettisten itsensä johtamisen vinkkien avulla, jotka kuulija voi ottaa käyttöön arjessaan heti. Sido osa henkilöstöpäiväsi agendan asiasisällöstä puheenvuoroon tai valitse näkökulma itsensä johtamiseen liiketoiminnan ulkopuolelta, elämän eri osa-alueiden tasapainottaminen edellä.
Puheenvuoro voidaan toteuttaa myös sarjana. Esimerkiksi kolmen puheenvuoron sarjassa voidaan peilata omia arvoja sekä vahvuuksia ja kääntää kehitysalueita voimavaroiksi. Tavoitteiden kirkastaminen ja motivoivan menestyssuunnitelman virittäminen vauhdittaa konkreettisen tekemisen lentoon. Keskustelun siivittämänä olemme jakaneet puheenvuorossa vinkit niin etätyöarkeen, uusiin rutiineihin kuin tehokkaaseen ajanhallintaankin.
Puheenvuoro voi olla myös osa esimerkiksi työntekijöiden perehdytystä, koulutusta tai vaikka aloittavien opiskelijoiden orientaatiopäiviä. Olemme puhuneet esimerkiksi työn ja opiskelun yhdistämisestä, tavoitteiden ja tavoitetekemisten määrittelemisestä, priorisoinnista ja ajanhallinnasta konkreettisin käytännön esimerkein ja vinkein. Puheenvuoron aikana on esimerkiksi tehty konkreettisia ajankäytön suunnitelmia, jolloin asioita tehdään heti eikä niitä jätetä puheenvuoron jälkeisiksi “kotitehtäviksi”. Perehdytettävä voi ottaa uudet rutiinit omaksi ja ne tulevat alotetuksi heti, kun on muutenkin uusien asioiden äärellä.
valmennusteemat
Tärkein johtamisen taito on itsensä johtaminen. Se miten johdat itseäsi, johdat kaikkea ympärilläsi. Itsensä johtaminen on kokonaisuus, jota käsitellään kaikkien elämän osa-alueiden kautta. Itsensä johtamisen taidot rakentuvat vankan arvomaailman, kirkkaiden tavoitteiden ja selkeän suunnan pohjalle. Itsensä johtamisessa on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet, joita vahvistetaan edelleen sekä kehitysalueet, jotka käännetään voimavaroiksi. Johda itsesi menestykseen!
Yrityksellä on missio eli toiminta-ajatus, olemassaolon syy, sekä visio eli yrityksen unelma, tavoitteet, joihin halutaan päästä. Strategia on toimintasuunnitelma, jossa määritellään, miten missio ja visio saavutetaan. Usein strategian suunnitteluun käytetään paljon aikaa ja resursseja, mutta sen jalkauttaminen organisaatioon jää vähemmälle huomiolle. Henkilöstö on strategian toimeenpanija. Miksi henkilöstö sitoutuisi strategiaan? Me pureudumme valmennuksessa siihen, miten strategia tuodaan arjen aidoiksi teoksi.
Kiirettä voi ja pitää johtaa. Ajanhallinta toteutetaan yksilötasolla, mutta sitä tukee organisaatio ja johto. Ajanhallintaa voi aina parantaa. Tehokas ja määrätietoinen ajanhallinta ja täsmällinen tavoitetekeminen parantavat tuloksia jopa kymmeniä prosentteja. Ajanhallinnan valmennuksessa varmistetaan fokus ja prioriteetit, kehitetään sekä tavoitteellista tekemistä että tehokasta ajankäyttöä.
Organisaation menestymisen edellytyksenä ovat selkeät strategiasta johdetut tavoitteet läpi organisaation. Valmennuksissa tavoite kirkastetaan strategiasta aina omiin jokapäiväisiin tekemisiin. Lisäksi tavoitteet johdetaan henkilökohtaiseksi strategiaksi, menestyssuunnitelmaksi.
Oletko tietoinen omasta johtamisasenteestasi? Tiedätkö omat vahvuutesi joukkojen johtajana ja osaatko hyödyntää niitä oikein? Harjoitusten ja keskustelujen avulla tunnistamme vaikuttimesi, motiivisi ja vahvuutesi sekä optimoimme itsensä johtamisen taitoja. Tämän jälkeen viemme henkilökohtaisen kehittämisen itsensä johtamisen tasolta organisaation johtamisen tasolle. Esihenkilön tärkein tehtävä on saada jokainen tiiminsä jäsen menestymään!
Viestintä, vuorovaikutus, asenne, motivaatio, motiivit ja mitä kaikkea. On paljon mihin ei voi vaikuttaa, mutta erityisen paljon myös sitä, mihin voi ja pitää vaikuttaa. Mitä tarkoittaa 360-ajattelu organisaatiossa? Oikeastaan sitä yksinkertaista ajatusta, joka jo monelle lapsena opetetaan: “Niin metsä vastaa kuin sinne huudat”. Miksi se unohtuu niin helposti aikuisten ihmisten organisaatioissa?
Onko välillä syytä käydä boksin ulkopuolella? Riittääkö elo mukavuusalueella? Onko tarpeellista kehittyä jatkuvasti? Tarvitseeko kokoajan pyrkiä eteenpäin? Onko kaikilla pakko olla tavoitteita? Valmennuksessa haastamme laajentamaan ja kehittämään omaa mukavuusaluetta sekä yksilönä että tiimin jäsenenä.
Miksi muutos on niin vaikeaa? Miksi kaiken tarvitsee aina muuttua? Muutos on pysyvää. Sitä on työpöydällämme aina, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Miten selvitä muutoksesta arjen turbulenssissa, miten pitää organisaatiossa vahva suorituskyky päällä vaikeidenkin muutosten aikana? Miten tunnistaa ja kehittää työntekijän ja organisaation resilienssiä?












