puheenvuorot - oivalluksia ja potkua organisaatioon itsensä johtamisen teemoilla.

Puheenvuoro tilaisuuteen? Inspiroiva ja oivalluttava puhuja nostattamaan tilaisuutesi tunnelmaa? Kaipaatko puheenvuoroa kokoukseen, tiimipäivään tai henkilöstöpäivään? Puheenvuoromme herättelevät henkilöstöä itsensä johtamisen erilaisilla teemoilla.

Puheenvuoro innostaa, kyseenalaistaa, oivalluttaa ja ehkä vähän provosoikin. Parasta on, kun kuulija saa puheenvuoron saattelemana potkun lähteä kehittämään itseään. Puhujina myös haastamme yleisöä. Tuomme valmennuksellista otetta sillä, että puheenvuoro on vuorovaikutteinen. Organisaatiossasi on viisaus - me autamme sen esiin!

puheenvuorot oivalluttavat ja antavat uusia ideoita sekä iloa bisnekseen.

Me olemme puhujina rentoja, iloisia ja oikeastaan ihan tavallisia ihmisiä. Meillä on pitkä kokemus liiketoimintojen johtamisesta ja myynnin erilaisista tehtävistä. Bisnestausta näkyy ja kuuluu puheessamme, unohtamatta kuitenkaan mottoamme: Iloa bisnekseen! Ilman iloa ei synny briljantteja oivalluksia, uusia ideoita tai menestyneitä organisaatioita.

Mihin voin vaikuttaa? Mikä merkitys asenteellani on? Miten voin johtaa kiireen tunnetta? Ovatko arvoni ajan tasalla ja vahvuuteni varmasti käytössä? Miten kirkastan tavoitteeni? Miten selviydyn muutoksesta arjen turbulenssissa? Miten valjastan resilienssini ja  kasvatan suorituskykyäni muutoksessa?

Puheenvuorojen aihe suunnitellaan aina yhdessä. Suosituimpia aiheita ovat tehokeinoja ajanhallintaan ja täydellisen työviikon suunnittelu, resilienssi - keinoja muutoksen johtamiseen, arjen turbulenssiin sekä kirkkaan tavoitteen ja selkeän suunnan löytämiseen. Puheenvuoroissa käymme myös säännöllisesti epämukavuusalueella, boksin ulkopuolella. Maailma muuttuu halusimme tai emme.

ESIMERKKIAIHEITA

★★★★★
“Koulutusorganisaatiomme on osaava ja kriittinen yleisö, joka lähti avoimin mielin ajanhallinnan valmennukseen mukaan. Saimme organisaatiollemme paljon jatkotyöstettävää materiaalia ja helppoja ajanhallinnan keinoja suoraan käytäntöön. Ajanhallinnan teemat jäivät keskusteluihimme ja osaksi arkeamme, joiden avulla jatkamme edelleen organisaatiomme kehittämistä.”

Jarno Tuimala, toimitusjohtaja, Kiinteistöalan koulutuskeskus Oy

★★★★★
"20-vuotta olen omaa kalenteriani hallinnut pääsääntöisesti itse ja huomannut siinä tehot paremmin kuin siinä, että joku muu hoitaa sitä. Nyt koulutuksessa sain silti todella käytännönläheisiä vinkkejä, miten hallita omaa ajankäyttöäni entistä paremmin. Vinkit siitä, miten otat päivällä kalenterista tilaa tehdä omia työasioita, että ei jää iltahommiksi ovat todella hyviä. Pieniä asioita, vartti sieltä toinen täältä ja kas ajanhallinta helpottuu kummasti. Nyt pitää huolehtia vain siitä, että otan vinkit päivittäiseen käyttöön. Suosittelen vahvasti vaikka olisit oman ajanhallintasi guru jo nyt

- sinäkin voit kehittyä!"

Otto Oksanen, Senior Vice President, SOK Kiinteistöässä

★★★★★
"Halusimme tarjota asiantuntijatehtävissä työskenteleville yhdistyksemme jäsenille jotakin uutta - itsensä johtamisen taitoja oman arjen johtamiseen. Love it Valmennuksen etävalmennussarja tarjosi laajan kattauksen ajatuksia herättävistä teemoista. Harvemmin tulee pohdituksi arvojaan tai vahvuuksiaan arjessa. Love it Valmennuksen tiimi Noora & Emilia hoitivat kaikki käytännön järjestämisen ilmoittautumisesta palauteanalyyseihin asti, mikä teki siitä meille erittäin helppoa, kaiken kaikkiaan valmis paketti."

Mona-Lisa Näreaho, puheenjohtaja, Helsingin Toimihenkilöt Pro ry - Ammattiliitto Pro

esimerkkejä puheenvuoroista.

Olemme pitäneet puheenvuoroja esimerkiksi osana henkilöstöpäivää. Koko henkilöstö saa puheenvuoron kautta virkistystä työarkeen, kokee inspiroitumista ja ahaa-elämyksiä konkreettisten itsensä johtamisen vinkkien avulla, jotka kuulija voi ottaa käyttöön arjessaan heti. Sido osa henkilöstöpäiväsi agendan asiasisällöstä puheenvuoroon tai valitse näkökulma itsensä johtamiseen liiketoiminnan ulkopuolelta, elämän eri osa-alueiden tasapainottaminen edellä.

Puheenvuoro voidaan toteuttaa myös sarjana. Esimerkiksi kolmen puheenvuoron sarjassa voidaan peilata omia arvoja sekä vahvuuksia ja kääntää kehitysalueita voimavaroiksi. Tavoitteiden kirkastaminen ja motivoivan menestyssuunnitelman virittäminen vauhdittaa konkreettisen tekemisen lentoon. Keskustelun siivittämänä olemme jakaneet puheenvuorossa vinkit niin etätyöarkeen, uusiin rutiineihin kuin tehokkaaseen ajanhallintaankin.

Puheenvuoro voi olla myös osa esimerkiksi työntekijöiden perehdytystä, koulutusta tai vaikka aloittavien opiskelijoiden orientaatiopäiviä. Olemme puhuneet esimerkiksi työn ja opiskelun yhdistämisestä, tavoitteiden ja tavoitetekemisten määrittelemisestä, priorisoinnista ja ajanhallinnasta konkreettisin käytännön esimerkein ja vinkein. Puheenvuoron aikana on esimerkiksi tehty konkreettisia ajankäytön suunnitelmia, jolloin asioita tehdään heti eikä niitä jätetä puheenvuoron jälkeisiksi “kotitehtäviksi”. Perehdytettävä voi ottaa uudet rutiinit omaksi ja ne tulevat alotetuksi heti, kun on muutenkin uusien asioiden äärellä.

valmennusteemat

Tärkein johtamisen taito on itsensä johtaminen. Se miten johdat itseäsi, johdat kaikkea ympärilläsi. Itsensä johtaminen on kokonaisuus, jota käsitellään kaikkien elämän osa-alueiden kautta. Itsensä johtamisen taidot rakentuvat vankan arvomaailman, kirkkaiden tavoitteiden ja selkeän suunnan pohjalle. Itsensä johtamisessa on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet, joita vahvistetaan edelleen sekä kehitysalueet, jotka käännetään voimavaroiksi. Johda itsesi menestykseen!

Yrityksellä on missio eli toiminta-ajatus, olemassaolon syy, sekä visio eli yrityksen unelma, tavoitteet, joihin halutaan päästä. Strategia on toimintasuunnitelma, jossa määritellään, miten missio ja visio saavutetaan. Usein strategian suunnitteluun käytetään paljon aikaa ja resursseja, mutta sen jalkauttaminen organisaatioon jää vähemmälle huomiolle. Henkilöstö on strategian toimeenpanija. Miksi henkilöstö sitoutuisi strategiaan? Me pureudumme valmennuksessa siihen, miten strategia tuodaan arjen aidoiksi teoksi.

Kiirettä voi ja pitää johtaa. Ajanhallinta toteutetaan yksilötasolla, mutta sitä tukee organisaatio ja johto. Ajanhallintaa voi aina parantaa. Tehokas ja määrätietoinen ajanhallinta ja täsmällinen tavoitetekeminen parantavat tuloksia jopa kymmeniä prosentteja. Ajanhallinnan valmennuksessa varmistetaan fokus ja prioriteetit, kehitetään sekä tavoitteellista tekemistä että tehokasta ajankäyttöä.

Organisaation menestymisen edellytyksenä ovat selkeät strategiasta johdetut tavoitteet läpi organisaation. Valmennuksissa tavoite kirkastetaan strategiasta aina omiin jokapäiväisiin tekemisiin. Lisäksi tavoitteet johdetaan henkilökohtaiseksi strategiaksi, menestyssuunnitelmaksi.

Oletko tietoinen omasta johtamisasenteestasi? Tiedätkö omat vahvuutesi joukkojen johtajana ja osaatko hyödyntää niitä oikein? Harjoitusten ja keskustelujen avulla tunnistamme vaikuttimesi, motiivisi ja vahvuutesi sekä optimoimme itsensä johtamisen taitoja. Tämän jälkeen viemme henkilökohtaisen kehittämisen itsensä johtamisen tasolta organisaation johtamisen tasolle. Esihenkilön tärkein tehtävä on saada jokainen tiiminsä jäsen menestymään!

Viestintä, vuorovaikutus, asenne, motivaatio, motiivit ja mitä kaikkea. On paljon mihin ei voi vaikuttaa, mutta erityisen paljon myös sitä, mihin voi ja pitää vaikuttaa. Mitä tarkoittaa 360-ajattelu organisaatiossa? Oikeastaan sitä yksinkertaista ajatusta, joka jo monelle lapsena opetetaan: “Niin metsä vastaa kuin sinne huudat”. Miksi se unohtuu niin helposti aikuisten ihmisten organisaatioissa?

Onko välillä syytä käydä boksin ulkopuolella? Riittääkö elo mukavuusalueella? Onko tarpeellista kehittyä jatkuvasti? Tarvitseeko kokoajan pyrkiä eteenpäin? Onko kaikilla pakko olla tavoitteita? Valmennuksessa haastamme laajentamaan ja kehittämään omaa mukavuusaluetta sekä yksilönä että tiimin jäsenenä.

Miksi muutos on niin vaikeaa? Miksi kaiken tarvitsee aina muuttua? Muutos on pysyvää. Sitä on työpöydällämme aina, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Miten selvitä muutoksesta arjen turbulenssissa, miten pitää organisaatiossa vahva suorituskyky päällä vaikeidenkin muutosten aikana? Miten tunnistaa ja kehittää työntekijän ja organisaation resilienssiä?

puheenvuorosta oivalluksia ja inspiraatiota!

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?