kaksi sanaa: luota prosessiin.

Klisee, mutta totta. Voit myös luottaa siihen, että muutosprosessi ei tule olemaan helppo tai vaivaton. Joudut vuodattamaan verta, hikeä ja kyyneleitä. Positiivinen ja sisukas asenne auttaa, mutta oikoteitä onneen tässä tapauksessa ei valitettavasti ole. Luota kuitenkin prosessiin: Joudut – tai pääset, valitse kantasi itse – menemään muutosmankelin läpi niin hyvässä kuin pahassa. Sitähän se muutosprosessi aina nimenomaan on. Ylämäkeä ja alamäkeä, välillä mennään takuten ja välillä taas kirmataan juosten kohti maalia.  

Luota kuitenkin ennen kaikkea itseesi ja siihen, että ihan takuulla pystyt muutokseen.

Onko muutos todella sellainen muutos, jota aidosti oikeasti haluat, jonka voit itsellesi järkevin ja toisaalta sisuskaluja tärisyttävin ja järisyttävin tunnesyin perustella? Jos et ihan aidosti itsekään usko muutokseen, etkä sitä ja sen lopputulemaa perin juurin itsellesi halua, on todennäköistä, että aluksi tehdyn päätöksen jälkeen uuden arjen harjoitteluinto ja tekemisen meininki lopahtaa, etkä enää koekaan imua muutokseen. Jos siinä kohtaa perustelusi ja juurisyysi muutoksen menestyksekkäästi maaliin viemiselle ovat hatarat, voit arvata, miten muutosprosessille käy. Niinpä, luota prosessiin, hyvässä ja pahassa. 

Torppaa siis esteet, ennen kuin ne torppaavat hyvin alkaneen muutosprosessisi.

Muista siis käydä huolellisesti läpi koko muutosprosessi askel askeleelta, altista itsesi mankelille. Sido muutosmaalisi arvoihisi ja perustele se itsellesi niin, että tunnet muutostarpeen koko kehollasi. Hae motivaatio ja draivi sisältäsi, perusteluihin ja juurisyihin nojaten, jolloin motivaatiosi ei huku tai horju arjen jalkoihin tai ensimmäisten vastoinkäymisten kohdatessa muutospolullasi. 

Luota prosessiin ja siihen, että se tulee pistämään kapulaa rattaisiin.

Ole siis valmistautunut vastoinkäymisiin. Mieti etukäteen todennäköisimmät haasteet muutosmatkallasi ja strategisoi valmiiksi, miten niihin reagoit - Tilanteen nostattamin tulisin tuntein vai ennalta suunnittelemasi loogisen ja järkevän toimintamallin mukaisesti? Torppaa siis esteet, ennen kuin ne torppaavat sinut ja hyvin alkaneen muutosprosessisi.

Matkasi määrittämääsi muutosmaaliin ja menestykseen tulee vaatimaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös apua muilta. Uskalla pyytää muutosprosessissa apua ystäviltä, tuttavilta tai vaikka naapureilta – ja muista, että myös me olemme täällä sinua varten!

Love it!

PS. Uutiskirjeissämme jaamme paljon vinkkejä menestyspolullesi!

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?