meillä muutosprosessi on menestysprosessi©!

Muutosprosessi on Love itissa saanut uuden nimen. Se on menestysprosessi©. Pidämme erityisen paljon tavasta ajatella ennemmin lopputulosta kuin itse prosessia. Toki matkakin on tärkeä ja opettavainen ja siitä pitää osata nauttia, mutta jos todella makustelet sanoja muutosprosessi ja menestysprosessi©, niin kumpi niistä tuntuu paremmalta? Menestysprosessi© on meidän mielestämme ehdottomasti voittaja. Menestysprosessilla© on meille muutenkin erityinen merkitys. Me teemme rutiineihin muutosta ja tavoittelemme unelmia rohkeasti. Meillä ei suunnitelmat jää pöydälle tai mikä pahinta pöytälaatikkoon, vaan me saavutamme tavoitteita ja menestymme!

Jokaisen esimiehen tärkein tehtävä on saada jokainen tiiminsä jäsen menestymään!

Selkeytämme teille ensin Menestys! -ideologiaamme. Kaikki tekeminen perustuu itsensä johtamiseen menestyksekkäästi, eli menestysjohtamiseen©. Se on osa suurempaa johtamisen käsitteen kokonaisuutta. Vain onnistumalla itsesi johtamisessa voit menestyä ja johtaa menestyksekkäästi muita. Menestysprosessi© taas on toimintamalli, jota askel askeleelta noudattaen menestys saavutetaan.

Kaikki tekeminen perustuu itsensä johtamiseen menestyksekkäästi, eli menestysjohtamiseen©. Se on osa suurempaa johtamisen käsitteen kokonaisuutta. Vain onnistumalla itsesi johtamisessa voit menestyä ja johtaa menestyksekkäästi muita. Menestysprosessi© taas on toimintamalli, jota askel askeleelta noudattaen menestys saavutetaan.

Se, että annat menestyksellesi mahdollisuuden ja keinot, on menestyskierre©.  Varsinaisesti tavoitteella on lopulta melko vähän tekemistä lopputuloksen, menestyksen, kanssa. Toki sinulla täytyy olla selkeä tavoitetila, mutta se mikä tavoitetilaan, menestykseen, johtaa on menetelmäsi. Siis tekemisesi jota teet päivittäin, jotka johtavat tuloksiin, onnistumisiin, joita toistamalla menestyt. Siis luot uudet rutiinit. Se on menestyskierre©! Menestysprosessin läpiviemiseksi olemme kehittäneet työkaluksesi menestyssuunnitelman©, jonka avulla oikaiset sudenkuopat, torppaat esteet ja etenet kohti tavoitettasi, eli menestyt! Tämä suunnitelma ei petä, kun noudatat sitä tarkoin.

Muutosprosessi. Vinkkejä esimiehille:

Seuraavassa on luvassa vinkkejä kaikille esimiehille organisaatiotasosta riippumatta. Lähdetään liikkeelle siitä, että määrittelemme itsellemme, mitä menestys juuri minulle tarkoittaa?* Yleensä menestys työpaikalla tarkoittaa yrityksen tavoitteisiin pääsyä ja jopa ylittämistä. Tavoite voi olla ylhäältä annettu tai mikä parasta, oman tiimin kanssa päätetty. Henkilökohtaisesti menestys voi olla hyvinvointitavoitteeseen pääsy, tietyn rahasumman säästäminen tilille tai vaikkapa golf-tasoituksen laskeminen.

Menestysprosessi© on organisaation menestyksen kannalta erityisen olennainen. Jotta organisaatio voi kokonaisuudessaan menestyä, täytyy yksilöiden sen sisällä menestyä. Jokaisen esimiehen tärkein tehtävä on saada oma tiiminsä menestymään yksilöinä ja yhdessä. Jos se ei ole johtamisen keskiössä, jää koko organisaation menestys torsoksi. Yksi johtamisen tärkeimmistä lajeista onkin itsensä johtaminen. Jos siis haluat itsellesi huipputiimin ja menestystä, panosta omiin ja tiimisi itsensä johtamisen taitoihin. Tässä vinkkejä alkuun:

  1. Kartoita tiimisi lähtötilanne
  2. Kirjaa kirkkaat tavoitteet yhdessä tiimisi kanssa
  3. Varmista tiimisi motivaatio ja sitouta tiimi tavoitetekemiseen
  4. Auta tiimiäsi torppaamaan esteet
  5. Mittaa ja seuraa tekemistä ja tavoitteita
  6. Juhlista jo pieniäkin onnistumisia

Muista, että vaikka työpaikalla tavoitteet ovat johdon ja omistajien asettamia, mutta jotta sitoutat tiimisi toimimaan niiden mukaan, täytyy tavoitteiden tuntua tiimin jäsenistä henkilökohtaisilta. Parasta on, jos voit muotoilla tavoitteet sekä henkilökohtaisiksi että tiimin yhteisiksi. Lopulta ne ovat kuitenkin myös yrityksen tavoitteita.

Ota menestysprosessi© haltuusi ja lähde rohkeasti kohti menestystä. Mieti ensin prosessi itsesi ja oman tekemisesi kannalta. Sitoudu siihen ja vie prosessi tiimillesi osallistaen ja oivalluttaen. On uskomatonta, miten yksi oivallus voi johtaa työntekijän totaaliseen täyskäännökseen. Heittäydy itse esimiehenä täysillä mukaan. Ole rohkea ja näytä esimerkkiä!

*Olemme jo aiemmin pohtineet menestyksen merkitystä artikkelissa Onko asenne = menestys?

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?