Miten käytät loppuvuoden budjettisi henkilöstösi kehittämiseen tuloksekkaasti? Moni organisaatio miettii henkilöstönsä kehittämistä. Älä sorru vanhoihin kaavoihin. Mieti miten osallistaisit henkilöstösi parhaiten? Astu henkilöstösi asemaan ja mieti mikä sinua motivoisi? Miten saisit organisaatiosi astumaan boksin ulkopuolelle ja kehittämään sekä itseään että organisaation toimintaa? Mieti siis tarkoin, miten käytät budjettisi.

miten käytät loppuvuoden budjettisi henkilöstösi kehittämiseen tuloksekkaasti?

Vauhti kiihtyy ja moni johtaja miettii henkilöstön kehittämistä vaikka henkilöstöpäivän yhteydessä, mutta miten käytät loppuvuoden budjettisi henkilöstösi kehittämiseen tuloksekkaasti? Tuntuuko, että usein tulee vain napattua muutamat puheenvuorot, valmennukset tai koulutukset ilman sen syvällisempää pohdintaa, mitä henkilöstö kulloinkin todella tarvitsee. Kokosimme yhteen muutaman vinkin, joiden avulla pääset helposti kartalle tilanteestanne ja mahdollisuuksistanne. 

Analysoi organisaatiosi tai tiimisi nykytilanne. 

Mihin tarvitsette valmennusta? Mitä viimeinen henkilöstötutkimus tai -pulssi kertoo? Älä oleta äänekkäimpien perusteella vaan syvennä analyysiäsi. Haastattele spontaanisti muutamaa henkilöä mielellään eri osastoilta. Onko tarpeen kehittää substanssiosaamista vai itsensä kehittämisen taitoja? 

Monesti organisaatiossa kaivataan substanssin kehittämistä ja kouluttamista, ja se myös arvostetaan korkeimmalle. Itsensä johtamisen ja kehittämisen taitojen koulutusta ei usein osata pyytää, eikä tarvetta tunnisteta. Moni ajattelee johtavansa itseänsä hyvin, vaikka todellisuus on ihan jotain muuta, jopa kaaos. Lähelle on vaikea katsoa ja substanssi on helpompi tunnistaa. Toisaalta, jos itsensä johtamisen taitoja kehittäisi, sujuisi tuo substanssikin usein helpommin. 

Valitse kokoonpano ja sopiva ajankohta 

Joskus on tärkeää kouluttaa ja valmentaa henkilöstöä siiloissa, toisinaan taas siilojen purkaminen antaa organisaatiolle mahdollisuuden avartaa näkemystä. Valitse siis, mikä tiimi osallistuu mihinkäkin tilaisuuteen vai onko koko organisaatio mukana yhtä aikaa. Mieti yhdistätkö tilaisuudet johonkin jo sovittuun tilaisuuteen vai järjestätkö kokonaan omansa. Jos esimerkiksi yhdistät valmennuksen ja henkilöstöpäivän, mieti miten sisällöt palvelevat parhaiten. Miten saisit ohjelmaan punaisen langan, jatkumon? 

Astu boksin ulkopuolelle. Tarvitseeko esimerkiksi toiminnan tuloksia ja tekemisiä käydä perinteisesti läpi? Voisiko ne lähteä osallistujille koosteena inspiroivassa muodossa ennakkoon ja itse tilaisuudessa keskityttäisiin valittuun teemaan? Saisitko osallistujista enemmän irti, jos osallistaisit heitä tilaisuuteen jo etukäteen ja tietysti itse tilaisuudessa? Inspiroisiko ja tukisiko jokin erilainen ja uusi paikka tilaisuuden kulkua ja teemaa? 

Mieti seuraavaksi tarkoin, miten käytät loppuvuoden budjettisi.

Jos suunnittelet tilaisuutta koko organisaatiollesi tai tiimillesi, on budjetti tietysti helpompi jakaa. Jos taas olet jakamassa organisaation kehittämistä pienempiin ryhmiin, mieti tarvitseeko tilaisuuksia kuitenkaan jakaa ihan tasaisesti, vaan ehkä ennemminkin tarveperusteisesti. Tässä avuksesi valmiiksi avattuja hinnoitteluja erilaisista henkilöstön valmennusmahdollisuuksista. Hinnat ovat tietysti suuntaa antavia ja niitä tarkastellaan aina asiakaskohtaisesti sekä osallistuvan henkilömäärän mukaan. Mieti siis tarkoin, miten käytät loppuvuoden budjettisi.

1000 - 4000 eur 
 • Napakka, mutta samalla osallistava 1-2 h puheenvuoro henkilöstölle joko livenä, webinaarina tai hybridinä 
 • Verkko- tai videovalmennus henkilöstölle 
 • Tiimin ½ päivän osallistava valmennus 
 • Henkilökohtaista sparrausta henkilöstölle
 • Itsensä johtamisen varmistaminen organisaatiossa konsultointina johdolle 
4000 - 6000 eur 
 • Ison ryhmän osallistava valmennuspuheenvuoro 
 • Webinaarisarja henkilöstölle 
 • Valmennuspäivä tiimille 
 • Johtoryhmän 1 päivän workshop 
6000 - ∞ ?  eur 
 • Useamman valmennuspäivän kokonaisuudet 
 • Workshopit henkilöstölle ja johdolle 
 • Itsensä johtamisen kehityspolun konsultointi ja sparraus johdolle 
 • Strategian jalkauttamisen workshop itsensä johtamisen ja tavoitteen kirkastamisen näkökulmasta. Strategia osaksi arjen tekemistä. 

Varattu budjetti kannattaa tietysti aina käyttää, jotta sitä on käytettävissä seuraavanakin vuonna, mutta harkiten. Mieti kehittämistä henkilöstösi tarpeiden kannalta ja ajattele rohkeasti erilailla, poiketen totutusta. Älä sorru vanhoihin kaavoihin. Mieti miten osallistaisit henkilöstösi parhaiten? Astu henkilöstösi asemaan ja mieti mikä sinua motivoisi? Miten saisit organisaatiosi astumaan boksin ulkopuolelle ja kehittämään sekä itseään että organisaation toimintaa? Mieti siis tarkoin, miten käytät loppuvuoden budjettisi.

Jos haluat ideoida yhdessä sekä haastaa ja sparrailla ajatusta, ole ihmeessä yhteydessä. Yhteyden meihin saat helposti klikkaamalla tästä

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?