Kasperi Savolainen on kiinteistönvälittäjä suurella sydämellä. ”Rakastan koteja ja nautin kohdata ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Asuntokauppa on tunnebisnestä.” Kasperi on aina rakastanut myydä. Kasperin myyntiura saikin alkunsa jo varhain. Kuvassa Kasperi unelmaduunissaan.

intohimosta duuni:
Kasperi Savolainen - kiinteistönvälittäjä suurella sydämellä!

Kasperi Savolainen on kiinteistönvälittäjä suurella sydämellä. ”Rakastan koteja ja nautin kohdata ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Asuntokauppa on tunnebisnestä.”  Kasperi on aina rakastanut myydä ja myyntiura saikin alkunsa jo varhain. ”Jo lapsena pyöritin kotipihassa omaa autopesulaa, jossa isoisäni toimi vakioasiakkaana, totta kai 10 kerran leimakorttietua hyödyntäen. Toisinaan herätin koulukaverini kesälomalla myymään kukkia ja juhannusvihtoja tienvarteen. Osassa vihdoissa oli vielä nuputkin kiinni ja mainoksessa luki ”kesäkukia”. Viis siitä, kauppa kävi kuitenkin.” Kun naapurin täti perusti kenkäkaupan, Kasperi riensi oven taakse ja ilmoitti aloittavansa kaupassa työt. Vaikka Kasperi ei vielä ylettänyt kassakoneen näppäimistölle, kauppa kävi!

Tiesin miten myydään ja halusin tehdä sen isosti!"

Kasperi Savolainen oli melko huoleton opiskelija teinivuosina. Haaveet täyttivät pään, kun muut hikoilivat keskiarvojen kanssa. Opinto-ohjaajan kyselyihin Kasperi vastaili huolettomasti keksivänsä jotain. Kasperi tiesi aina, että lukeminen ja kirja nenässä kiinni istuminen ei ole hänen juttunsa. Kasperi halusi kuumeisesti töihin ja ennen kaikkea ihmisten kanssa vuorovaikutukseen. Kasperi oli tottunut tekemään töitä. Kauppaopisto tuntui oikealta vaihtoehdolta. Kauppaopistoaikoina ajatus jostain isommasta alkoi kyteä. ”Tiesin miten myydään ja halusin tehdä sen isosti. Isompaa kauppaa on lähtökohtaisesti vaikea löytää kuin asunnot. Hoin itselleni, että musta tulee kiinteistönvälittäjä” Kauppaopiston aikainen opettaja muistuttaa vieläkin Kasperia siitä, kuinka kirkas ja selkeä Kasperin tavoite oli jo ensi metreillä.

Kasperi koki kuitenkin, että ala oli todella huonomaineinen. Kiinteistönvälittämisen voisi tehdä niin paljon paremmin ja eri lailla, omanlaisella tyylillä. Kasperi teki ensimmäisen harjoittelunsa laki- ja asuntovälitystoimistossa ja loput opiskeluihin kuuluvat harjoittelut Turussa kiinteistönvälitystoimistoissa. Polte alaa kohtaan oli löytynyt! ”Minut oltiin aina valmiita palkkaamaan, mutta elämäntilanteesta johtuen, ei ollut vielä aika hypätä täysillä mukaan.” Armeijassa ollessaan Kasperi huomasi lehtileikkeen, jossa Suomen suurin yksityinen kiinteistönvälitysketju haki myyntineuvottelijaa Raision juuri avattuun toimistoon. Kasperi otti puhelimen käteen ja soitti. Tuon puhelun saattamana vahvistui päätös ryhtyä kiinteistönvälittäjäksi. Kasperi sai paikan ja aloitti kiinteistönvälittäjänä 2014. Nykyisin Kasperi toimii palvelupäällikön tehtävässä. Kasperi suoritti työn ohessa kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon (KiAT) virallisena näyttötutkintona ja laillistetun kiinteistön- ja vuokrahuoneiston välittäjän tutkinnon (LKV ja LVV) joka mahdollistaa vastaavan kiinteistönvälitysliikkeen hoitajan pätevyyden. Kasperilla on myös valtuudet toimia Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajana.

Kasperi Savolainen on tuonut alalle suvaitsevuutta.

Kasperin iso haave on oman kiinteistönvälitystoimiston perustaminen. Ala muuttuu ja kehittyy, mutta mikään ei enää tule yllätyksenä. Kasperi on nähnyt vuosien saatossa kaikenlaista. Silti koskaan ei ole valmis, vaan aina pitää pysyä muutoksessa mukana, jotta voi tarjota asiakkailleen parasta. ”Olen tuonut alalle suvaitsevaisuutta, avoimuutta ja olen aina ollut hyvin seurattu henkilö alalla. Kuulun konsernimme haetuimpiin välittäjiin jatkuvasti.” Kiinteistönvälitysala on tunnettu melko jäykkänä ja välittäjät on ikään kuin laitettu samaan muottiin bleisereiden ja kulahtaneiden kravattien kanssa. Siihen muottiin ei Kasperia laiteta.

”Ammattitaito kun ei liity ulkoiseen habitukseen mitenkään, eikä todellinen ammattilainen edes sillä ratsasta. Olen ollut aina hyvin avoin omasta suuntautumisestani, sekä ollut todella näkyvä tasa-arvon kannattaja. Olen kaikkien kaveri. Haluaisin, että kaikessa toiminnassa välittyisi tasa-arvo, oli perheen kokoonpano millainen tahansa. Olen halunnut osoittaa, ettei kenenkään tarvitse pelätä sen puolesta, ettei voisi omana itsenään menestyä liike-elämässä ja asuntobisneksessä. Kyllä voi, juuri omana itsenään. Liike-elämässä usein pelätään näitä asioita, pelätään oman statuksen puolesta. Mikä on surullista.

"Silti haluan muistuttaa kaikille, että tunne tehdä sitä mitä rakastaa on huikea."

Kasperi Savolainen liputtaa sille, että elämässä on otettava riskejä. Mielellään tietysti harkittuja riskejä, mutta ainahan se ei elämässä mene niin. Kasperi uskoo, että hänen elämänsä on pitänyt mennä juuri niin kuin se on mennytkin. Kaikkine vaikeine ja hyvinekin tapahtumineen. Kasperi ei olisi yhtä vahva nyt ilman matkan varrella kohdattuja vastoinkäymisiä. Ne ovat vain vahvistaneet ja mahdollistaneet matkan. Elämä on kuljettanut Kasperin juuri sinne mihin piti ja matka tietysti jatkuu edelleen!

Unelmatyössäkin jokainen kokee turhautumisen hetkiä ja Kasperi uskoo, että se on ihan normaalia, ei aina ole pelkkää hymyä ja iloa, ei todellakaan. ”Silti haluan muistuttaa kaikille, että tunne tehdä sitä mitä rakastaa on huikea. Koskaan ei ole liian myöhäistä miettiä, olenko nyt siellä missä oikeasti haluan tai teenkö sitä mitä rakastan. Liian usein jäädään siihen tuttuun ja turvalliseen. Itse koen, että elämä on niin rajallinen, etten halua katua mitään tekemätöntä vanhana.”

Tutustu Kasperiin lisää Instassa.

Lue myös muut unelmaduunarien tarinat tästä.

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?