intohimosta duuni: Johannes Laine pitää itsensä ja toisten haastamisesta

Johannes Laine pitää itsensä ja toisten haastamisesta positiivisesti. Hän peräänkuuluttaa asennetta, voiton nälkää ja yhdessä tekemisen kulttuuria. Johanneksen yrittäjyys on herännyt jo lapsuudesta. 10-vuotiaana hän samaistui mafiaelokuvan pomoon, jolla oli oma valtakunta ja mammonaa. Mielikuva kiehtoi ja vei nuoruudessa välillä väärille poluillekin. Lopulta Johannes kuitenkin löysi tiensä Tiimiakatemiaan, jossa opiskeli yrittäjäksi käytännön tekemisen kautta.  

Yrittäjyyteen lähdettiin perustamalla osuuskunta heti kaksi viikkoa koulun aloituksesta. Koulussa perustetussa jäätelökioskissa mottona oli, että asiakas lähtee aina iloisempana pois. Tämän ajatuksen Johannes on kantanut mukanaan 10-vuotisen yrittäjäpolkunsa aikana. Hän haluaa palvella ja auttaa asiakkaitaan sekä täyttää asiakkaidensa odotukset.  

Johannes Laine on sarjayrittäjä

2015 paikkeilla Johannes tajusi, että tulee olemaan aika monessa mukana. Hänellä on 5-7 bisnesprojektia koko ajan käynnissä ja se sopii hänelle.  Sarjayrittäjyys jäi yrittäjyysopinnoista osaksi arkea. Johannes on nauttinut siitä ja se on hänen mielestään hauskaa. Roolin kirkastuminen on tapahtunut viime vuosina.  

Johannes Laine kokee isoimmaksi jutukseen tällä hetkellä pienyrittäjien auttamisen menestykseen yrityksensä
JES Toolsin kautta, joka on eräänlainen pienyrittäjien yhteisö. Myös muissa yrityksissään Johannes toimii eräänlaisena ”Hype Man”ina, auttamalla operatiivisissa ja markkinoinnillisissa asioissa, yhdistämällä ihmisiä, kehittämällä ja antamalla ideoita liiketoiminnan pyörittämiseen.  

Seuraavaksi päivänvalon näkee verkkoalusta, jonka avulla tuetaan nuorten urheilijoiden matkaa kohti merkityksellistä huippu-urheilua. Vastaavaa palvelua ei ole koko maailmassa! Tuoreeltaan on myös avattu iso terveellisen hyvinvoinnin verkkokauppa Greenstreet, jonka tausta-ajatuksena on konkretisoida asiakkaan parasta ajatteleva mentaliteetti ja bisnes. Johannes uskoo pystyvänsä haastamaan myös Suomessa toimivat isot toimijat kantamaan vastuuta siitä, että me voimme hyvin. 

Johannes Laine puhuu puhelimessa läppäri sylissään.

Johanneksen saavutukset ja vinkit lukijalle

Suurimpina saavutuksinaan Johannes pitää kahta poikaansa. Hän on myös kasvattanut itselleen henkisen vahvuuden: ”Ei mua pysäytä mikään. En usko, että missään tilanteessa en pystyis näkee valoo”. Se on toki tullut vastoinkäymisten kautta. Valtava, aina käytettävissä oleva verkosto on myös Johanneksen tukena ja tuomassa yhdessä tekemisen meininkiä. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Johannes nimeää saavutuksekseen myös sen, että on ollut mukana perustamassa kahtakymmentä firmaa alkuvaiheesta asti.

Johanneksen vinkit lukijalle, joka haluaisi toteuttaa omaa intohimoduuniaan ovat jatkaa tekemistä ja kokeilemista. Inspiroitua ja kysyä rohkeasti apua sellaisilta tyypeiltä, joissa on omasta mielestä jotain siistiä tai hyvä meininki, mihin haluaa samaistua. ”On oltava itse aktiivinen ja otettava yhteyttä, jutella ja haastatella”, Johannes toteaa. Jokainen löytää varmasti kaksikymmentä juttua, mistä tykkää, mitä tahansa pieniäkin asioita. Kirjaa niitä ylös ja lähde toteuttamaan sitkeästi edes yhtä niistä enenevässä määrin. Jos esimerkiksi haluat ohjata laskuvarjohyppyjä, hakeudu sinne töihin, testaa ja kokeile ja tee päätös vasta sitten. Johannes painottaa: ”Uskon tekemiseen ja kokeilemiseen ja tutkimiseen. Elämä on nauttimista ja elämistä varten!”  

Kaikki unelmaduunarien tarinat löydät täältä.

Artikkelin kuvat: Oskari Ranta

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?