intohimosta duuni:
Mira Pitkänen teki unelmista totta ja pääsi luomuksellaan Pinni-lehden kanteen.

Mira Pitkänen haaveili omasta kampaamosta jo yläasteella. Silloinen opettaja tosin patisti Miran hakemaan kauppaoppilaitokseen. Tie ja ura vei liikelahja-alalle, jossa Miran luovuus sai kanavan kukkia. Hänelle tarjoiltiin myös mahdollisuuksia edetä ja lähteä ulkomaillekin. Hän kieltäytyi tarjouksesta rohkeasti, kuunteli sisäistä ääntään ja irtisanoutui - hetken mielijohteesta! Mira kävi päättäväisesti yksityisen kampaajakoulun läpi vuodessa ja pääsi suoraan kiinni kampaaja-alan töihin vuonna 2011.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta yrittäjyyttä, jota Mira juhlii koko vuoden. Kymmenessä vuodessa Mira on perustanut kaksi kampaamoa Hiusstudio Art -nimellä Viialaan ja Tampereelle. Mira luotsaa kymmenpäistä porukkaa, jotka ovat omia yrittäjiään, ja joille Mira tarjoaa kampaamon fasiliteetit. Miran kanssa työskentelee kampaajien lisäksi myös mm. jäsenkorjaaja ja kynsiteknikko. Miran suurin saavutus kuitenkin on, että on saanut omalla työllään kasvatettua uskollisen asiakaskunnan. "Oon saanut jalansijan työelämässä alalla, missä kilpailu on kovaa." Juhlavuonna Mira järjestääkin asiakkailleen joka kuukausi erilaisia yllätyksiä ja aikoo pitää elokuussa isommat juhlat!

Mira Pitkänen on saanut menestystä alan kilpailuissa

Kilpailuvietti on Miralla vahvassa. Hän jäi aiemmalla yrityksellä hopealle, mutta käärikin sitten kokonaisvoiton Pinni Nordic Hair Star 2021 -kilpailuissa. Miran voittajakampaustöistä otetut kuvat iskivät tuomaristoon, jossa istui 16 tuomaria. Pinni Nordic Hair Star on kampaamo- ja kauneusalan ammattilehti Pinnin järjestämä vuosittainen hiusalan kuvakilpailu ja tapahtuma.

Visio kilpailukuvien kokonaisuudesta syntyy kuvaajan kanssa yhdessä. "Mä en suunnittele etukäteen, kun malli istuu niin mä alan tekee." Eri rekvisiittaa testaillaan ja otetaan kuvia, joista katsotaan, mikä toimii - tällä kertaa kuviin valikoitui esimerkiksi vaaleanpunainen tausta. Miran mukaan koko prosessi on "luovaa ja intuitiivista tekemistä". Toiset voivat suunnitella kampauksia ja kokonaistyötä tarkkaankin, mutta Mira sanoo etukäteen suunnittelemisen tuovan liikaa stressiä: "Mä saan sen idean, kun mä alan pöyhiin sitä hiusta".

Yksi Miran voittotöistä.
Kuvaaja: Mikko Karekivi

Pinni Nordic Hair Star voitto on Miran mukaan iso asia tällä alalla. Kilpailuun osallistui myös paljon kampaajia, joita hän suuresti ihailee ja jotka ovat tehneet upeita töitä. Voitto oli Miralle iso askel ja saavutus, joka vahvisti myös ammatillista itsetuntoa. Loppugaala, jossa kaikkien finalistien oli määrä olla mallien kanssa lavalla, oli pandemian vuoksi peruttu. Mira sai kutsun palkintojenjakoon, ja siinä vaiheessa hän ajatteli epäuskoisena saavansa kenties jonkin palkinnon. Hänen lisäkseen paikalle oli kutsuttu vain yksi kisaaja, muttei hän silloinkaan osannut odottaa lopputulemaa. Mira ei vieläkään usko voittoa oikein todeksi! Kilpailun kokonaisvoitto toi alalla mainetta ja ennen kaikkea asiakkaille se on iso juttu ja he ovat Miran mukaan ylpeitä siitä, että oma kampaaja on menestynyt.

Miran vinkit intohimoduunista haaveileville

Mira tuo luovuutta esiin myös kampaamoissaan. Hiusstudio Art Tampere esimerkiksi sai uutta ilmettä TAKKin maalariopiskelijoiden tekemänä. Mira on nopea liikkeissään ja silloin asioita myös tapahtuu. Juuri nyt hän elää unelmaansa eikä koe työtään työnä. Miran vinkki onkin toteuttaa muutoksia elämässään rohkeasti. "Se vaatii vaan sen ison askeleen et nyt lähtee ja tekee mitä haluaa" Mira peräänkuuluttaa. "Se on sun elämä, elät sen niin et oot onnellinen."

Me jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä Mira vielä tulevaisuudessa mahtaa keksiäkään! Voit seurata Miran kuulumisia Instassa ja kaikki blogitarinat unelmaduunareista löydät täältä.

Miran kuvan otti Jesse Posti jesseilmariphotography.com

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?