intohimosta duuni:
Maire Haarla unelmaurallaan sisustusalalla.

Intohimosta duuni -blogisarjassa on esittelyssä unelmaurallaan Maire Haarla, sisustusalan konkari, joka luotsaa tällä hetkellä Euroopan suurinta MUJI-myymälää Kampin kauppakeskuksessa. Mairen tie MUJI Finland Oy:n Store Manageriksi on ollut hyvin intuitiivinen. Maire Haarla ei ole koskaan sinänsä suunnitellut työuraansa, vaan tehnyt aina sitä, mitä on halunnut ja ennen kaikkea sitä, mikä on tuntunut hyvältä kulloisessakin tilanteessa: ”Olen jotenkin tunnistanut mahdollisuudet - mitä tietä kannattaa edetä milloinkin.”

Mairelle on jo pienestä lähtien ollut aina selvää, että sisustusala on hänen intohimonsa. Koulutukseltaan hän on huonekalumuotoilija. Mairen työura on polveillut mm. Iittalan tuotemaailmasta sisustustoimittajan tehtäviin. Kettukarkki-sisustusblogissaan Maire Haarla on avannut intohimoaan mm. remontoimiseen, sisustamiseen ja kauniista arjesta nauttimiseen jo kymmenisen vuotta. Blogista versoi myös oma sisustusliike Kettukarkki SHOP sekä verkkoon että ihanan idylliseen puu-Käpylään, jossa Maire myös asuu ja remontoi upeaa 20-luvun puutaloa perheensä kanssa.

”Esimiestehtävä on erittäin mukava ja antoisa, olen oppinut millaisia vahvuuksia itselläni on johtajana.”

Pitkän linjan intohimo sisustusalaan on auttanut Mairen luomaan laajan verkoston alan ammattilaisena. Kun MUJI päätti rantautua Suomeen vuonna 2017, Maire valittiin toteuttamaan Habitaren pop up -myymäläprojekti yhteisen tuttavan suosittelemana mahdollisista suomalaisia tekijöistä. Myös seuraavat pop upit Helsingin Torikortteleissa ja Kampin kauppakeskuksessa tilattiin Mairen yritykseltä.

Intohimoduunissa sisustusalalla Maire on kasvattanut itselleen kaupallisen taustan, projektijohtamisen osaamista, alan ammattiymmärrystä, messurakentamisen kokemusta ja ennen kaikkea joustavuutta. Kaikki nämä taidot ja vahvuudet kohtasivat täydellisesti myös MUJIn tarpeisiin. ”Pystyn, pystyn, pystyn.” Maire ajatteli, kun jutteli ensimmäisen kerran nykyisen työnantajansa kanssa kuultuaan vaatimukset yhteistyökumppanin osaamiskriteereistä. Projektit olivat todella mieluisia, koska brändi ja konsepti olivat jo entuudestaan tuttuja.

"Tee töitä vain mukavien tyyppien kanssa. Ja kun löydät heidät, pidä huolta siitä, että olet itsekin mukava."

Aiempaan intuitiiviseen duuniotteeseen viitaten, Mairella ei yleensä ole tulevaisuuden suunnitelmia uransa suhteen. Euroopan suurin Muji-myymälä on mieletön paikka oppia ja ottaa haltuun. Mairelle sisutus ja visuaalisuus ovat todella iso motivaattori, vaikka työ on myös paljon exceleitä ja konkreettisesti tuotteiden kanssa tekemisissä olemista. ”Esimiestehtävä on erittäin mukava ja antoisa, olen oppinut millaisia vahvuuksia itselläni on johtajana.” Uuden aluevaltauksen myötä esimiestehtävissä, Maire on oppinut paljon ja myös tunnistamaan uusia taitojaan ja vahvuuksiaan. Hän kuvailee työympäristöään suurella hellyydellä: ”Oma pikkukupla neloskerroksessa, MUJI-perhekupla”.

Mairen vinkit omaa intohimoduuniaan pohtiville:

  1. Seuraa omaa intohimoa. Jos kulkemallasi polulla ei ole aitoa intohimoa, et voi olla motivoitunut tekemisestä. Kannattaa mennä aina mukavuusalueen rajapinnassa, toinen jalka epämukavuusalueella. Pelkällä mukavuusalueella ei opi tai kehity: Kun poistut vähän, voit säilyttää itsevarmuuden osaamisestasi, mutta silti opit uutta koko ajan.
  2. Jos et liiku, jämähdät etkä opi. Jos haluat edetä, ole avoin ja valmis liikkumaan.
  3. Tee töitä vain mukavien tyyppien kanssa. Ja kun löydät heidät, pidä huolta siitä, että olet itsekin mukava.
  4. Nauti yhteistyöpolusta ja vaali intohimoa!  

Tämänhetkisessä työssään Maire Haarla on löytynyt hyvän balanssin. Aiemmin hän on tehnyt yrittäjänä kaiken yksin. Nyt apuna on iso tiimi, jonka kanssa hän toimii, ja jotka auttavat aina tarvittaessa, myös eri puolilta maailmaa. Maire hehkuttaakin: ”Saa aikaiseksi todella paljon enemmän ja tehokkaammin, kun on iso koneisto apuna!” Valtavana henkilöstöetuna on ollut myös se, että hän tiesi kenen kanssa tulee tekemään töitä ja sai myös itse rekrytoida työntekijät.

Tutustu myös muihin intohimosta duuni -blogisarjan intohimolla eläjiin.

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?