Intohimosta duuni -blogiin haastateltu Ilkka Koppelomäki Passion 4 Success -seminaarissa puhumassa.

intohimosta duuni:
Ilkka Koppelomäki on inspiraation lähde monelle.

Ilkka Koppelomäki ja hänen tarinansa on inspiraation lähde monelle. Hän on Suomen tunnetuimpia itsensä kehittämisen valmentajia. Hän halusi hierojaksi, oppia taidon helpottaa toisen oloa. Ystävän kannustamana Ilkka aloitti yrittäjäuransa hierojana. Moni meistä samaistuu myös siihen, miten omilta läheisiltä saattaa kuulla kommentin hankkia itselle oikea ammatti. Myös Ilkka koki saman ja hakeutui lopulta yliopistoon opiskelemaan farmasiaa. Samoihin aikoihin hänen elämäänsä tuli myös itsensä kehittäminen. Farmasia ei osoittautunut omaksi alaksi ja Ilkka Koppelomäki antautui ajatukselle siitä, mitä todella haluaa tehdä: Hän luki aiheesta paljon kirjoja ja katsoi mm. Salaisuus-elokuvan, jossa Ilkan sanoin korostui ajatus, että ”Tässä elämässä voi tehdä mitä vaan!” Hän kävi myös useissa itsensä kehittämisen seminaareissa, joiden kautta syntyi ajatus viedä itsensä kehittämistä eteenpäin Suomessa.

Vasta vuosia myöhemmin tuttava näytti hänelle kuvan Tony Robbinsin seminaarimatkalta Lontoosta. Ilkka tunnisti kuvasta hetken: ”Oispa siistii vaan kiertää valmennuksia ympäri maailmaa ja tavata huipputyyppejä”. Ilkka ei tiennyt, miten sen toteuttaisi, oli ainoastaan vahva tunne siitä, miten haluaa viettää elämäänsä. Siinä oli omannäköisen tulevaisuuden pohja. Ilkka jätti yliopiston ja työskenteli mm. puhelinmyyjänä ja nakkikioskilla, missä hän kirkasti konkreettisesti ajatustaan siitä, mitä oikeasti haluaa elämällään tehdä ja miten sen toteuttaisi.

Oispa siistii vaan kiertää valmennuksia ympäri maailmaa ja tavata huipputyyppejä.

Samoihin aikoihin Tony Robbinsin seminaariväki soitti innokkaasti, olisiko Ilkalla kavereita, jotka hän haluaisi tuoda mukaansa itsensä kehittämisen seminaareihin. Siitä syntyi ajatus viedä ihmisiä seminaarimatkoille isommalla ryhmällä ja päästä sitä kautta itsekin mukaan. ”Perustin yrityksen ja lähdin toimimaan”. Ilkan aloittaessa omaa yrittäjäuraansa itsensä kehittämistä ei oikein vielä laajemmin ymmärretty, se oli erilaista aikaa ja vaati ponnistelua. Iso juttu oli viedä mm. 100 ihmistä Lontooseen valmennusmatkalle. Ilkka halusi toimintaa myös Suomeen ja oli mukana mm. Salaisuus-elokuvan ensi-illan järjestämisessä. Seuraava idea olikin levittää elokuva ympäri Suomea.

Ilkka ei luonut uraansa kannattavimman bisnesidean pohjalta.

Ilkka Koppelomäen työ on kokonaisuudessaan syntynyt orgaanisesti ja pala palalta siltä pohjalta, mikä olisi kivaa, mitä asioita haluaa viedä eteenpäin, eikä niinkään kannattavimman bisnesidean pohjalta. Ajatuksesta olla itse enemmän valmennuksissa ja seminaareissa, itsensä kehittäminen ytimessä. Matkat, omat valmennukset, itse järjestetyt seminaarit ovat tulleet sitä kautta. Ilkka on tuonut suomalaisten yleisöjen eteen itsensä kehittämisen maailmantähtiä, kuten Joseph McClendon III, Bob Proctor, Deepak Chopra, Jack Canfield, Janet Bray Attwood ja Robert Kiyosaki – ihmisiä, joilta itse on halunnut oppia ja joita kunnioittaa. Heidän kohtaamisistaan Ilkka on myös kuullut vuosien varrella paljon tarinoita omilta asiakkailtaan. ”Tärkeintä kuitenkin on loppujen lopuksi joka ikinen tarina, millainen vaikutus asioilla on ollut ihmisten elämään.” Ilkka kertoo, miten joka kerta tuntuu yhtä hienolta kuulla ihmisten tarinoita omista oivalluksista ja saavutuksista.

Viimeisimpiä omia huippukokemuksia oli, kun Ilkka oli matkalla Kilimanjarolla, josta syntyi myös ajatus huippuryhmästä omia valmennettavia, joiden kanssa palata vuorille. Ilkka kiteyttää, että bisneksellisesti on tärkeää, että on itse innoistaan tuotteesta ja kehittää sitä jatkuvasti eteenpäin. Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -valmennus on hänen isoin saavutuksensa. Kesti 10 vuotta konseptoida se hyvin ja sitä kautta mahdollistaa itsensä kehittäminen kaikille. Tänä kesänä on esimerkiksi pidetty myös ensimmäinen Saa mitä haluat -valmennus nuorille ja tekeillä on myös nuorten kirja. Syksyllä julkaistaan myös Saa mitä haluat -muistikirja, joka on tehty työkaluksi erityisesti itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.

Ilkka Koppelomäki kiteyttää vinkit intohimoduunarille

”Kysy itseltäsi jatkuvalla syötöllä, mitä mä oikeasti haluan, päivittäin. Mitä selkeämpi olet, sitä helpompaa se on toteuttaa.” Ilkan omakin kokemus on, ettei sitä tarvitse keksiä hetkessä. Ajatuksen ei tarvitse olla kokonaan valmis, ennen kuin voi lähteä toteuttamaan unelmiaan. Ilkan oma esimerkkikin todistaa, ettei tarkalleen tiennyt mihin tie vie ja vasta vuosien jälkeen selkeni, mitä oikeasti on tekemässä. Voi miettiä rauhassa ”omalla nakkikioskillaan”, miten saa mahdollisimman hyvän alun päästä toteuttamaan intohimoaan. Ja mennä siinä tahdissa, kun tuntuu itsestä hyvältä, muistaen, ettei saa hypätä liian nopeasti tyhjän päälle. Tärkeintä on kuitenkin toteuttaa omaa juttuaan rohkeasti!

Kuva Mikke Pöyhönen

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?