Asiakaskokemus vs. henkilöstökokemus. Miten on? Kumpi voittaa? Kumpi on tärkeämpää? Pitääkö toinen valita? Mikä on järjestys? Nykypäivänä niin asiakas- kuin henkilöstökokemuksessakaan ei riitä enää pelkkä ok tai ns. sopimuksen mukainen taso. Paras kokemus syntyy siitä, että odotukset palvelusta, asioista, toiveista, kokemuksista ja tuntemuksista ylitetään ja vieläpä reilusti. No kumpi oli ensin, muna vai kana? Kumpaan pitäisi panostaa ensin, asiakkaaseen vai henkilöstöön?
Jos asiakkaat voivat hyvin ja asiakaskokemus on kunnossa, pääsääntöisesti myös yritys voi hyvin, tekee tulosta ja kasvaa. Miten hyvään asiakaskokemukseen on päästy? Yrityksen takana olevan henkilöstön voimalla tietenkin. Mikä sitten saa henkilöstön palvelemaan asiakkaitaan aina paremmin, päivästä toiseen? Hyvä olo, sitoutuneisuus ja tyytyväisyys työpaikalla. Arvostus työnantajaa kohtaan, arvostus työnantajalta. Näin se on. Helppoa kirjoitettuna, haastavampaa toteutettuna, mutta ei suinkaan mahdotonta!
Viime aikoina silmiin on osunut erityisesti sosiaalisessa mediassa mainioita esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat panostaneet henkilöstöönsä ja saaneet rutkasti huomiota ja ylistystä somessa sekä muussa mediassa. Muutamia mainitaksemme, LeasePlan Finland, joka hankki henkilöstölleen Oura-sormukset osana hyvinvointihanketta sekä Smartumin päätöksestä tarjota työntekijöille mahdollisuuden liikkua ja harrastaa kolme tuntia viikossa työajalla.
Henkilöstön hyvinvointi on oltava osa jokapäiväistä tekemistä.
Kilpailu hyvistä työntekijöistä kiristyy entisestään. Yrityksen maine työnantajana on yrityksen tärkein kilpailuetu. Työntekijöillä on varaa valita. Hyvän työnantajamaineen ja henkilöstökokemuksen syntymiseen ei riitä, että ostetaan kerran vuodessa joululahja ja kysytään työtyytyväisyydestä.
Mitä hyvä kokemus sitten on?
Hyvä kokemus vaatii aitoa välittämistä ja tekemistä sekä ennen kaikkea hyvää johtamista jokaisella organisaatiotasolla, päivittäin. Vuosittaisen henkilöstötyytyväisyyskyselyn sijaan pitäisi olla kärryillä päivän fiiliksestä. Niin kuin edellämainitut esimerkit tekevät. Henkilöstön hyvinvointi on oltava osa jokapäiväistä tekemistä.
Asiakaskokemus vs. henkilöstökokemus. Lopputulos. Vain tarjoamalla hyvän henkilöstökokemuksen voit mahdollistaa asiakkaillesi parhaan asiakaskokemuksen. Uskomme täysin siihen, että kun panostat täydellä sydämellä ja aidosti henkilöstöösi, saat loistavan asiakaskokemuksen kaupan päälle. Hyvä fiilis näkyy ja tarttuu. Hyvä asenne saa aikaan mahtavia asioita. Niin yksinkertaista se on. Tartu siis toimeen ja panosta henkilöstöösi. Aivan! Nyt heti!
Love it! - Rakkaudesta tekemiseen, menestykseen ja aitoihin tuloksiin!