asiaa arvoista.

Arvot. Onko sinulla omat arvosi tiedossasi? Muistatko työpaikkasi arvot? Toimitko niiden mukaan päivittäin ja ohjaavatko ne ylipäätään toimintaasi? Monen vastaus niin yksityiselämässä kuin yrityspuolellakin on “ei” ja “en”. Meidän arvomme Love itissa olivat ensimmäisiä asioita, joita yritystä perustaessamme pohdimme. Niistä pian lisää.

Yritysten arvokeskustelusta

Viime aikoina on noussut esiin niin lehdistössä kuin sosiaalisessakin mediassa yritysten arvokeskustelut. Tarvitaanko yrityksissä arvoja, jos pelkkä tuloksen teko tuntuu ratkaisevan? Mitkä ovat oikeita bisneksen arvoja ja miten yritysten arvot syntyvät?

Ei tarvitse monen suuren yrityksen arvoja tutkailla, kun huomaa niiden olevan pääasiassa melkolailla samanlaiset. Tehdään tulosta, kehitetään, palvellaan asiakkaita hyvin ja niin edelleen. Yritystoiminnan lainalaisuudethan ovat toki alasta riippumatta melkolailla samat, mutta ihmetyttää silti se, miten toisistaan hyvin erilaisten yritysten arvot voivat olla lähes samat. Ovatko tuloksen tekeminen ja kasvu oikeastaan edes arvoja vai ennemminkin liiketoiminnan perusteita?

Miten yrityksen arvot sitten syntyvät? Parhaassa tapauksessa arvokeskusteluun otetaan aidosti koko henkilöstö mukaan ja jopa asiakasta kuunnellaan. Yrityskulttuuri muokataan yhteisten arvojen pohjalta. Pahimmillaan hallitus tai toimitusjohtaja, ehkä jopa markkinointiosasto, päättää arvot sen suurempaa ajattelematta. Saati pohtimatta, miten arvot konkretisoituvat käytännön työskentelyssä.

Yksilön arvopohdinnoista

Me olemme sitä mieltä, että arvoja todellakin tarvitaan niin yksityiselämässä kuin yrityspuolella. Koska arvomaailma on se, joka sinut sitouttaa tekemiseen tai toisaalta karkottaa. Ihmiset sitoutuvat arvoihin ja ennen kaikkea tunteeseen, eivät niinkään yritykseen ja sen pintapuolisiin puitteisiin. Kaikki eivät tosin ymmärrä toimivansa arvojensa mukaan, vaan tekoja ohjaa alitajunta. Meidän arvomme Love itissa ovat päivittäinen erottamaton osa konkreettista tekemistämme.

Kaikki eivät edes todella tunnista omia arvojaan. Monet toimivat valtavirran arvojen mukaisesti, niin kuin nyt oman elinpiirin sisällä on tapana toimia. Arvomaailman noudattaminen vaatii kovaa itsetuntoa ja valintoja. Me Love itissa olemme sitä mieltä, että niin yritysten kuin yksityishenkilöiden kannattaa panostaa oikeiden, aitojen arvojensa löytämiseen ja niiden noudattamiseen. Matkan varrella arvomaailma voi muuttua ja se on sallittua, se on jopa inhimillistä, vaikkakin yleensä iso linja on suhteellisen selkeä ja vakaa.

Meidän arvomme Love itissa ovat Intohimo, Aidot tulokset ja Rehellisyys. Mitkä ovat sinun kolme tärkeintä arvoasi? Saat tukea ja apua arvopohdintoihisi ja niiden tunnistamiseen ja määrittelemiseen Kirjasta arvosi ja vahvuutesi -verkkovalmennuksesta, johon voit tutustua täällä.

Love it!

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?