Moni tuskailee juuri tällä hetkellä, että miten saada arki haltuun lomien jälkeen. Lomalla sai nippanappa mielen ja kehon nollattua, mutta muutama viikko työpaikalla tuntuu kuin lomalla ei olisi ollutkaan. Mikä avuksi vai auttaako mikään. Tässä pari vinkkiä lomien jälkeiseen elämään työpaikoilla. 

miten saada arki haltuun lomien jälkeen? 

Moni tuskailee juuri tällä hetkellä, miten saada arki haltuun lomien jälkeen. Projekti X ja Y eteenpäin, myyntikäyrät nousuun, valmentavaa otetta johtamiseen, ajanhallinta minttiin, tulos kuntoon ja strategia arkeen. Monen henkilön työpöytä, tietokoneen todo –lista tai ajatus näyttää nyt lomien jälkeen tältä. Lomalla sai nippanappa mielen ja kehon nollattua, mutta muutama viikko työpaikalla tuntuu kuin lomalla ei olisi ollutkaan. Mikä avuksi, vai auttaako mikään? Tässä pari vinkkiä lomien jälkeiseen elämään työpaikoilla. 

Vinkki 1: Tiedosta todelliset tuntemuksesi ja niiden juurisyyt. 

Jokaista varmasti ainakin vähän harmittaa palata sorvin ääreen loman jälkeen. Se on ihan normaalia. Jos ärsyyntyminen taas kestää useampia päiviä tai jopa viikkoja, kannattaa tilanteeseensa puuttua vahvemmin. Analysoi ja listaa juurisyyt ärsyyntymisellesi. Onko se työmäärä, kulttuuri, johtaminen, työyhteisö, rooli, sijainti vai joku muu asia loputtomasta listasta? Analysoi seuraavaksi oma vastuusi tilanteen parantamiseksi, mihin voit vaikuttaa ja riittääkö se. Mieti myös onko sinua ärsyttävät epäkohdat riittävän hyvin esihenkilölläsi tiedossa. 

Jos tilanne on niin, että pystyt itse vaikuttamaan asioiden eteenpäin viemiseen ja korjaamiseen, tee se ja tiedostele tilanteesi sen jälkeen uudelleen. Laantuiko ärsytys ja oliko tuskainen fiilis vain loman jälkeistä kankeutta. Jos taas tuntuu siltä, että asiat ovat vahvasti miinuksen puolella ja eivät palaudu ärsyyntymisestä innostukseen millään keinoin, tee suunnitelma tulevan työurasi puolesta. Mieti mikä palvelisi omia tavoitteitasi ja osaamistasi parhaiten. Se on täysin totta, että moni havahtuu tilanteeseensa loman aikana ainakin alitajunnan osalta. 

Vinkki 2: Kirkasta tavoite, priorisoi ja karsi. 

Monen työpöydälle sataa kesänkin aikana lisää tavaraa. Älä lähde ilman suuntaa virran mukaan, vaan ota oman arkesi ohjat käsiin. Johda itseäsi, johda vastuitasi ja johda mahdollista tiimiäsi. Kirkasta tärkeimmät tavoitteesi, mitkä asiat haluat loppuvuoden aikana saavuttaa, mitkä ovat tiimisi tärkeimmät tavoitteet ja tekemiset. Priorisoi, priorisoi ja priorisoi. Tee kriittiset valinnat, karsi ja tee hyvin se mitä teet. Kerralla oikein. 

Älä vie ahnaasti kuutta projektia eteenpäin yhtäaikaisesti. Sillä teet vain karhun palveluksen sekä itsellesi että tiimillesi. Kirkas tavoite toteutuessaan usein mahdollistaa monen pienemmän tavoitteen toteutumisen siinä kuin huomaamatta rinnalla. Muista, että tavoitteet tarvitsevat kaverikseen konkreettiset toimenpiteet, askeleet arkeen. Tee siis suunnitelmista ja tavoitteista totta ja ota arki haltuun lomien jälkeen. 

Extravinkki: 2 vinkkiä esihenkilön työkalupakkiin 

Extravinkkinä tarjoamme vielä kaikille esihenkilötyöstä ja sen kehittämisestä kiinnostuneille, mahdollisuuden tulla inspiroitumaan maksuttomaan webinaariin 2 vinkkiä esihenkilön työkalupakkiin perjantaina 9.9.2022 klo 8.30–8.55. Juuri näin, webinaari vie aikaasi vain 25 minuuttia. Sen ei ole tarkoitus olla käänteentekevä vaan ajatuksia herättävä. 

Lupaamme, ettemme puhu työsuhdeasioista, perehdyttämisestä tai vaikeista tilanteista työpaikoilla. Annamme muutaman konkreettisen vinkin arjen johtamiseen ja oman tiimin tukemiseen arjen turbulenssissa. Tartu siis tuumasta toimeen, laita aikavaraus kalenteriisi ja vahvista paikkasi tästä: https://loveitvalmennus.com/webinaariin/ 

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?