5 vinkkiä sujuvaan lomalle lähtöön. Miten saan työpöytäni siivottua ja kaiken valmiiksi ennen kuin loma koittaa. Moni saa kesäloman lähestyessä aiheutettua itselleen jopa stressin.

5 vinkkiä sujuvaan lomalle lähtöön

Tässä artikkelissa saat 5 vinkkiä sujuvaan lomalle lähtöön. Miten saan työpöytäni siivottua ja kaiken valmiiksi ennen kuin loma koittaa. Miljoona asiaa ja tuhat tehtävälistaa pyörii mielessä. Pitäisi edistää projektia x ja istua samaan aikaan parissa Teams-palaverissa. Moni saa kesäloman lähestyessä aiheutettua itselleen melkoisen stressitilan. Pahimmassa tapauksessa asiat jäävät mieleen pyörimään vielä lomankin ajaksi. Ota vinkeistä vaari ja nauti lomastasi heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Älä myöskään stressaa itseäsi viimeisinä viikkoina ylikierroksille. 

Vinkki 1 priorisoi tehtäväsi 

Tee listaus kaikista tehtävistäsi hyvissä ajoin ennen lomaa. Priorisoi ne kriittisesti. Valitse mitkä asiat, tehtävät ja projektit on oikeasti pakko saada valmiiksi ennen lomaa. Mitkä tehtävät ja projektit voisit siirtää syksyyn? Voiko tuuraajasi edistää jotakin asiaa lomasi aikana? Jos olet jonkun viikon töissä hiljaisemmalla kesäkaudella, olisiko se hyvä hetki edistää jotakin asiaa mikä kiireisessä arjessa tuntuu hankalalta.  

Vinkki 2 suunnittele lomalle lähtö ja lomalta paluu 

Varaa ennen lomaa vähintään päivä lomatöihin; asioiden varmistamiseen, tuuraajan ohjeiden täsmäyttämiseen, tehtävälistojen tarkastamiseen, lomailmoituksiin ym. Varaa myös loman jälkeen päivä tai kaksi siihen, että saat suunniteltua ajankäyttösi sekä mahdolliset kesälomasi aikana tulleet tehtävät priorisoitua ja aikataulutettua. Muista merkitä varaus myös kalenteriisi. Voit vielä korostaa kalenterin aikavarausta “älä tee tähän aikavarauksia” -tekstillä merkiksi muille, että haluat keskittyä lomalle lähtöön ja paluuseen suunnitelmallisesti. 

Hyvä johtaja ja itsensä johtaja pystyy lomailemaan hyvillä mielin. 

Vinkki 3 täsmälliset tehtävälistat & muistiot 

Huolehdi muistisi käyttökunnosta ja pidä tehtävälistasi ja muistiosi iskussa. Järjestele eri asiakokonaisuudet huolellisesti omille listoilleen ja siirrä kaikki muistettavat asiat muistilistalle. Näin vapautat muistikapasiteettiasi tärkeisiin muistettaviin asioihin. Muista, että stressi syntyy pienistä puroista ja näin ollen maitopurkin ostamisesta lähtien kaikki asiat kannattaa siirtää muistilistalle turvaan. Voit siis luottaa siihen, että asiat ovat ylhäällä. Huolehdi myös, että tuuraajallasi on lomasi aikana varmasti kaikki tärkeä ja tarvittava tieto työtehtäviesi hoitamiseksi. Luota, arvosta ja helpota myös tuuraajasi aikaa! 

Vinkki 4 poissaoloilmoitukset päälle 

Älä lue ja vastaa lomasi aikana viesteihin tai puhelimeen. Anna tuuraajallesi työrauha ja tietysti itsellesi lomarauha. Kun palautat kesäloman aikana itseäsi ja vapautat mielesi pois työasioista, palvelet varmasti paremmin työyhteisöäsi ja työnantajaasi, kun palaat lomalta. Muista, että kukaan ei ole korvaamaton. Hyvä johtaja ja itsensä johtaja pystyy lomailemaan hyvillä mielin. Laita poissaoloilmoitukset hyvissä ajoin päälle. Esimerkiksi klo 12.00 viimeisenä työpäivänä ja jatka ilmoituksia esimerkiksi klo 12.00 asti paluupäivänä. Muista laittaa ilmoitukset ja käännöt tuuraajineen kaikkialle eri järjestelmiin. 

Vinkki 5 organisaation pelisäännöt 

Sopikaa työpaikalla selkeät säännöt siitä, miten loman aikana toimitaan ja miten päätöksenteko toimii. Milloin lomalaiseen otetaan yhteyttä ja mitkä asiat odottavat. Tavoitehan on tietysti nolla yhteydenottoa! Lomalaisen ei myöskään pitäisi lomalta vastailla esimerkiksi sähköposteihin. Se aiheuttaa suotta epäselvyyttä asioiden hoitamiseen. 

Ota nämä 5 vinkkiä sujuvaan lomalle lähtöön. Lue tästä myös 5 vinkkiä ajanhallintasi tehostamiseen, jotta saat asiat tehtyä mahdollisimman tehokkaasti. Iloa kesään ja lomalle lomps!  

myös nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Tilaa uutiskirje

Love it uutiskirje on sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja johtamisestaTilaa nyt!

Tilaan uutiskirjeen
Hyväksyminen*

ota yhteyttä.

Noora Uitto

+358 45 618 1988

[email protected]

Emilia Rautiainen

+358 40 730 7076

[email protected]

Miten panostan henkilöstööni vaikuttavasti vuoden loppukirissä?